FŐOLDAL

Védőnői méhnyakszűrés Kelebián

2015 áprilisától Kelebián is elérhetővé vált az INGYENES védőnői méhnyakszűrés. A térítésmentes népegészségügyi szolgáltatást a meghívólevéllel rendelkező (25-65 év közötti) nők vehetik igénybe. A szűrésre a védőnővel egyeztetett időpontban, lakóhelyük közelében kerül sor, így megspórolhatják a szakrendelőbe utazást és a várakozást.
Erre kínál lehetőséget egy európai uniós projekt (TÁMOP-6.1.3/A), amit az Országos Tisztifőorvosi Hivatal koordinál. Célja a védőnői méhnyakszűrés országos kiterjesztése, illetve hogy javítsa a méhnyakszűrés elérhetőségét és hozzáférhetőségét az érintett nők számára.

Magyarországon naponta meghal egy nő méhnyakrák következtében, annak ellenére, hogy a méhnyak kezdeti elváltozásainak felismerésével és kezelésével a betegség gyógyítható. A méhnyak rosszindulatú elváltozásait vizsgálva megállapíthatjuk, hogy a méhnyak daganatos nők 65%-a egyáltalán nem, vagy több mint három éve nem volt méhnyakszűrő vizsgálaton.
Ezért különösen fontos, hogy elmenjenek a szűrésre


.Amennyiben a védőnő a szűrés során, vagy a labor eredmények ismeretében elváltozást észlel, a pácienst nőgyógyászati szakorvosi vizsgálatra irányítja.rést a védőnői tanácsadóban végezzük hétfői napokon 14:30-16:30-ig. Jelentkezni lehet a védőnőknél személyesen (Egészségház, Kelebia, Ady Endre u. 106.) a tanácsadóban, vagy a 06/77/454-600-as telefonszámon.

Egészsége érdekében javasoljuk, keresse fel tanácsadónkat. Ha kapott meghívólevelet, várjuk jelentkezését!

A szűrés életet ment. Tegyen az egészségéért, vegyen részt az ingyenes szűrésen, önmagáért, családjáért.

Amennyiben Ön nem kapott meghívólevelet, de részt venne a szűrésen, keresse fel védőnőjét!