FŐOLDAL

Tájékoztató

Tájékoztató a téli rezsicsökkentés tekintetében a 12.000 Ft összegű fűtési hozzájárulásról

 

A téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018.(VII.27.) Kormány-határozat értelmében természetbeni támogatást kap minden olyan téli rezsicsökkentésben eddig nem részesülő / vezetékes gázzal vagy távhővel nem fűtő/ háztartás.

A cél az, hogy azon családokhoz is megérkezzen a téli rezsicsökkentés, akik olyan településen élnek, ahol ugyan ki van építve a gáz- vagy távhőhálózat, de az utcájukban, házukban nincs bekötve, ezért mással, például fával fűtenek. A döntés alapján háztartásonként egy igénybejelentés nyújtható be a helyi önkormányzatnál, legkésőbb 2018. október 15. napjáig, amely határidő elmulasztása jogvesztő.

A lakott külterületi ingatlanokhoz, ahol nincs vezetékes gáz, kiküldésre kerülnek az igénybejelentő lapok. A többi háztartás, ahol nincs vezetéses gáz bekötve és azon háztartások akik vonatkozásában nem került folyósításra a 12.000 Ft összegű támogatás március-április hónapban a gázszámlájukon nem szerepel az összeg, igényelhetik a támogatást a Kelebiai Polgármesteri Hivatal 6. számú irodájában a szükséges formanyomtatvány, igénylőlap benyújtásával. Az igénylőlap a Polgármesteri Hivatal 6. számú irodájában igényelhető vagy IDE kattintva letölthető vagy megtalálható a LETÖLTÉSEK jobb oldali menüpontban.

Az igénylőbejelentő nyilatkozaton rögzíteni szükséges az igényelt fűtőanyag fajtáját ( tűzifa, szén, propán-bután palackos gáz, propán-bután tartályos gáz, fűtőolaj, pellet/brikett), amely később nem módosítható. Az igénylő személynek az adott háztartás a bejelentett lakóhelye, vagy a bejelentett tartózkodási helye. Az igény jogosultságát a katasztrófavédelem is ellenőrizheti.

A Belügyminisztérium októberben összegzi és a kormány elé terjeszti, majd a szükséges pénzügyi forrást az önkormányzatok részére utalja és tájékoztatja azokat a szükséges eljárásról.

Az önkormányzatok feladata lesz majd kiválasztani azokat a vállalkozásokat, ahol az igényelt fűtőanyag a meghatározott határidőn belül átvehető.