Bemutatkozás

A Kelebiai Ifjúsági Egyesület


éves tervezete a 2012-es évre

A KIE, ebben az évben is mindenek előtt fontosnak tartja az egyesület tag létszámának gyarapítását és célunk a kelebiai fiatalok szabadidejének hasznos kitöltési lehetőségét egyéb sport, vagy más szórakoztató tevékenységgel, azt a fő célt tűzte ki, hogy egy fiatal itthon Kelebián se unatkozzon, és számára szórakoztató és érdekes tevékenységgel töltse el idejét. Ennek helyét a pince klub adja majd a helyet, aminek a most következő gyűlésen kiszabjuk nyitvatartási felelőseit, és megegyezünk, hogy mely időkben lesz nyitva.
Erre az évre is tervezünk stabil alapokon nyugvó „Háló- party”-t. Ennek lebonyolításában már az összes KIÉ- s fiatal igen nagy rutinnal rendelkezik, így szervezéssel nem lesz gond, és a hozzá szükséges eszközök is rendelkezésünkre állnak. Erről röviden annyit, hogy a részt vevő fiatalok saját számítógépeiket hozzák magukkal, majd azokat hálózatba egyesítve számítógépes játékokban mérik össze tudásukat. A szállításról mindenki maga gondoskodik.

Mivel Kelebián igen nagy népszerűségnek örvend a foci, és nem egy hódolója is akad, éppen ezért a KIE nyaranta rendezne egy saját névjeggyel ellátott kispályás „focikupát”. Fontosnak tartjuk, hogy rendezvényeken és egyéb programokon jól összekovácsolódott csapat nyáron is lehetőséget kapjon nagyobb szabású szabadidős tevékenységekre, mint például nyári táborozásra vagy kisebb kirándulásokra.
A nyári táborozás nem nagy költségvetésű, sátoros kirándulás lenne, ahol inkább a fiatalok egy közösségben való tartozásán van a hangsúly. Problémát jelent még, hogy Kelebián nincs jelenleg lehetőség az igényes és nyugodt kikapcsolódásra.
Ez okból kifolyólag merül fel a gondolat, hogy újra fel kellene eleveníteni a régi hagyományt. Minden második héten pénteken és szombaton lenne a pincében egy buli vagy épp egy nyugodt hangulatúzenei est, ahol nyugodt körülmények között tud kikapcsolódni. Nagyon fontos a zene. Fontos alkotó eleme lenne még ennek a klubnak, hogy mindig tudjon újat mutatni, zenei szempontból, mert a világon számtalan zenei stílus létezik, és a zene kitölti a mindennapjaink, így fontos szerepe van a jellem alakulásában, formálódásban.

Fontosnak tarjuk még, a csocsót mint sportág megismertetését a fiatalokkal. Nagyon sok ember tudatában úgy él ez a tevékenység, mint egy kocsmasport, pedig ez egy igen nagy tévedés. Az országban egyre nő a csocso sportegyesületek száma, így fel ívelő ágban van ez a tevékenység. A pince klub helyet adna a csocsozni vágyó fiataloknak. Itt meg említhető a ping- pong, ami szinte egy igen mozgalmas, és hazsnos kikapcsolódás.
A ping- pongozni kívánó érdeklődőknek a művelődési ház nagyterme adna helyet.
Szemétszedés az egyesület vezetésével, a fiatalok együtt szemetet gyűjtenek össze, arra ösztönözve a fiatalokat, hogy ne szemeteljenek és vigyázzanak környezetükre, ez félévente lenne egyszer. Végül de nem utolsó sorban fontos még, hogy a KIE tagjai tartsák kapcsolatot a környező településeken létrejött ifjúsági egyesületekkel. Ez alatt olyan előadásokon való közös részvételt értem, ami hasznos lehet a pályakezdésben, elhelyezkedésben, jogaink megismerésében stb.

Kelebia, 2012. 02. 29 Tisztelettel: az elnökség