Bemutatkozás

HERKULES MERIDIÁN KÖZPONT KELEBIA

Értesítünk minden kedves érdeklődőt, hogy a Herkules Meridián Központ a következő tevékenységekkel áll a lakosság szolgálatára:

-         3-1-2 meridián tornagyakorlatok közös elsajátítása, gyakorlása.

Dr. Zong – Xiang Zhu professzor ajánlásával személyre szabott tornagyakorlatok kialakítása, mely alkalmas egészségünk megőrzésére, segíthet betegségeink legyőzésében.

-         tibeti só terápia a só szobában, nyitva: h – szo: 14 – 17 óráig

-         iskola, szervezett oktatás, előadások és tanfolyamok a Tao szellemében, a meridián rendszer megismerésével, akupresszúrás gyakorlatokkal.

-         Teázó: keleti immunerősítő és méregtelenítő gyógyteák ajánlása a megszokott teák mellé.

Szeretettel várjuk a tornázni, tanulni és gyógyulni vágyókat.
A központ szellemi iránymutatója a Pekingi Tudományos Akadémia,
Dr. Zong – Xiang Zhu professzor, a 3-1-2 meridián torna atyja.
A központ vezetője: Szél János.

Mindezek garantáltan első kézből, tiszta forrásból származnak.

NEM CSAK KENYÉREN ÉL AZ EMBER

Lelkes tornázó csapatot látogattam meg az agrárközpontban kedd este 5 órakor.A 35-40 perces torna után leültünk egy kis beszélgetésre.

Mikor kezdődött ez a torna, mióta jártok?

Zsuzsika: A 3-1-2 meridián tornagyakorlatokat már négy éve végzem napi rendszerességgel.

Otthon reggelente és a közös torna napokon /kedd, szerda, csütörtök/ este is.

(Folytatáshoz kattintson a cikk jobb alsó sarkában lévő nyílra)

Meridián torna (Hogyan éljünk egészségben 100 évig?)

A természetgyógyászat, alternatív gyógymódok iránt érdeklődöknek biztosan ismerősen cseng Dr. Eőry Ajándok orvos-természetgyógyász neve. Ma volt szerencsém egy előadásán részt venni, amelyben a meridiánokról és az akupunktúrás pontok fontosságáról volt szó, valamint érdekes különbségekre hívta fel a doktor úr a figyelmet a nyugati, és a hagyományos kínai orvoslás között (én az utóbbi híve vagyok...). Biztosan nem véletlen, hogy éppen ma rendezték meg az előadást, ugyanis délelőtt az "iskolapadban" ülve pont a merdiánokról és az öt elemről tanultunk. :-) A terület nem ismeretlen előttem, hiszen tanultam már erről korábban is - még a kineziológia képzésen, - használom is a munkám során, de azért nem volt minden teljesen egyértelmű - eddig. Ma délelőtt már a természetgyógyász képzésen minden a helyére került, megvilágosodott, és ráadásként délután Eőry doktor megtanította a meridián tornát (Prof. dr. Zhu Zong Xiang dolgozta ki még a hetvenes években), ill. levetített egy videót, amelyen egyértelműen bebizonyították, hogy a meridiánok léteznek!

(Folytatáshoz kattintson a cikk jobb alsó sarkában lévő nyílra)

Szemgyakorlatok

A gyakorlatok 8 – 12 éves korosztálynak ajánlottak, de mindenki alkalmazhatja, mert nagyon hasznosak. A 8 – 12 éves kor a legérzékenyebb időszak, akkor van a szemnek változó kora. A kínai iskolákban ezek a gyakorlatok kötelezővé vannak téve. A statisztikai adatok szerint az eredmények, a sikerek nagyon szépek. Érdemes a napi tevékenységek közé iktatni a szemgyakorlatokat, hiszen fontos szemünk egészsége, szemüveget hordunk e vagy nem.

4 gyakorlat alkotja a rendszert.

1. gyakorlat
Megkeressük az arccsonton középen lévő két horpadást, az a vezetője ennek a két fontos akupontnak. Mutató ujjunkkal mind a két pontot egyszerre, az óramutató járással azonos irányba finoman irritáljuk. A kínai gyakorlatokat mindig nyolcszor kell elvégezni. Jelen esetben, gyerekek között lehet, esetleg kevesebb, hatszori ismétlést is alkalmazni.

2. gyakorlat
A szemgödör felső részén szintén van két kis horpadás. Hüvelykujjunkkal ezt a két pontot irritáljuk belülről kifelé végzett mozgással.

3. gyakorlat
Az orrtő masszírozása, - hüvelyk, és mutató ujjunkkal összefogjuk orrunk tövét és körző mozdulattal masszírozzuk.

4. gyakorlat
A halántékunkon van egy – egy érzékeny pont, e két pontot kell mutató ujjunkkal irritálni: megnyomni és elengedni, megnyomni és elengedni.
A gyakorlatok egyszerűek, ajánlatos mindennapos rendszerességgel elvégezni. A hatás, hogy szemünk egészséges, nem marad el.